Ce contribuabili trebuie sa isi declare profitul din 2013 pana in 25 iulie

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 17:40
1386 citiri
Ce contribuabili trebuie sa isi declare profitul din 2013 pana in 25 iulie

Modificarile recente ale Codului fiscal obliga o anumita categorie de contribuabili sa isi declare si sa isi plateasca impozitul pe profit pentru primul semestru din acest an pana cel mai tarziu in 25 iulie, prin exceptie de la regulile normale de raportare.

Codul fiscal a fost modificat pentru a doua oara in acest an prin Legea nr. 168/2013, iar printre noile reglementari se numara si una care prevede ca, incepand din 1 iulie, persoanele juridice straine care isi desfasoara activitatea in Romania prin intermediul mai multor sedii permanente au obligatia sa desemneze doar unul dintre sedii pentru indeplinirea obligatiilor fiscale care le revin tututor.

Potrivit Codului fiscal, sediul permanent este un loc prin care se desfasoara integral sau partial activitatea unui nerezident.

Practic, de la 1 iulie, fiecare firma nerezidenta, care are mai multe sedii permanente, isi va desemna unul singur prin intermediul caruia se va achita de toate obligatiile fiscale ce ii revin pe teritoriul Romaniei din punct de vedere al impozitului pe profit.

Citeste articolul integral pe Avocatnet.ro.

#declaratie profit 2013, #modificari cod fiscal, #modificare formular 101 , #Stiri Taxe si impozite