Ce declaratii noi trebuie sa depuna la Fisc persoanele fizice

Miercuri, 28 August 2013, ora 12:25
1801 citiri
Ce declaratii noi trebuie sa depuna la Fisc persoanele fizice

Persoanele fizice supuse verificarii fiscale vor trebui sa depuna o declaratie de patrimoniu si de venituri la organele fiscale, potrivit unor reglementari din Codul de procedura fiscala aprobate la finalul lunii ianuarie, refuzul completarii documentului fiind sanctionat cu o amenda care poate ajunge si la 50.000 de lei.

Codul de procedura fiscala a fost modificat prin OG nr. 8/2013 publicata in Monitorul Oficial nr. 54 din 23 ianuarie 2013.

Printre altele, actul normativ introduce o noua obligatie declarativa pentru persoanele fizice supuse verificarii fiscale.

Va reamintim ca potrivit Codului de procedura fiscala, organul fiscal are dreptul de a controla daca o persoana are venituri nedeclarate printr-o verificare fiscala prealabila documentara a ansamblului situatiei fiscale personale a persoanelor fizice cu privire la impozitul pe venit.

Orice venituri constatate de organele fiscale, in conditiile Codului de procedura fiscala, a caror sursa nu a fost identificata se impun cu o cota de 16% aplicata asupra bazei impozabile ajustate pe baza procedurilor si metodelor indirect de reconstituite a veniturilor sau cheltuielilor. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului si al accesoriilor.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#declaratii Fisc persoane fizice, #verificare fiscala persoane fizice, #cod procedura fiscala , #Stiri Taxe si impozite