Cei care fac evaziune fiscala mai mica de 50.000 de lei ar putea scapa de pedeapsa penala - proiect

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 17:53
1878 citiri
Cei care fac evaziune fiscala mai mica de 50.000 de lei ar putea scapa de pedeapsa penala - proiect
Foto: Ziare.com

Evaziunea fiscala nu va mai fi sanctionata penal daca prejudiciul nu depaseste 50.000 de lei, iar vinovatul plateste suma restanta. Prevederea face parte dintr-un proiect de modificare a legii, care a fost miercuri discutat in Guvern in prima lectura.

Ministrul de Finante, Anca Dragu, a precizat ca proiectul a fost initiat de catre doua ministere, cel al Finantelor si cel de Justitie.

"Aceste modificari vizeaza actualizarea unor prevederi sau mai degraba corelarea unor prevederi din Legea evaziunii fiscale cu Codul Penal, Codul de Procedura Penala si Codul de Procedura Fiscala", a spus Dragu.

In esenta, cei care au comis evaziune fiscala in cuantum de cel mult 50.000 de lei vor putea scapa de sanctiunea penala daca platesc prejuduciul adus bugetului de stat prin neplata impozitelor pana la primul termen de judecata.

Astfel, mica evaziune nu este dezincriminata in sine, dar sunt precizate conditiile in care pedeapsa penala nu mai este aplicata.

"Actiunea penala incepe, ...citeste mai departe despre "Cei care fac evaziune fiscala mai mica de 50.000 de lei ar putea scapa de pedeapsa penala - proiect" pe Ziare.com

#evaziune fiscala sub 50000 lei, #sanctiune penala evaziune fiscala, #recuperare prejudiciu evaziune , #Stiri Taxe si impozite