Chitoiu: Nu vom introduce contributii si impozite pentru drepturi de autor si PFA

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 18:16
1437 citiri
Chitoiu: Nu vom introduce contributii si impozite pentru drepturi de autor si PFA

Guvernul nu va introduce nici contributii si nici impozite pentru veniturile din drepturi de autor, profesii liberale si persoanele fizice autorizate /PFA/, a declarat joi, la finalul sedintei de Guvern, ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, intrebat de presa despre posibile masuri de largire a bazei de impozitare in vederea reducerii cu cinci puncte procentuale a contributiilor sociale /CAS/ din a doua jumatate a anului 2014.

'Nu vom introduce niciun impozit si nicio taxa suplimentara sa acoperim golul. Imbunatatirea conformarii voluntare si reducerea evaziunii fiscale sunt suficiente si masurile fiscale luate pana in momentul de fata aduc plus de venituri', a precizat oficialul MFP.

Reducerea CAS din al doilea semestru al 2014

Premierul Victor Ponta a declarat ca este convins ca angajamentul Guvernului de a reduce CAS din al doilea semestru din 2014 va fi realizat si a explicat ca impozitarea constructiilor speciale este o masura de largire a bazei de impozitare.

'Constructiile speciale, spre deosebire de restul Europei, erau exceptate de la taxa. Niciun cetatean roman nu detine vreun bataj, vreun stalp sau vreo constructie speciala. Acestea apartin diverselor companii si exceptarea lor de la impozite facea parte din categoria scutirilor, deci se mareste baza de impozitare. In acelasi timp, dupa ce s-a luat in calcul o scadere a veniturilor la bugetul de stat in iunie, iulie, august, septembrie, nu s-a mai luat in calcul o crestere in octombrie, care sper sa continue si in noiembrie (...) si o sa avem o crestere de venituri. Avem o crestere (economica - n.a.) care nu a fost luata in calcul - 2,7% este mult peste asteptarile cele mai optimiste, atat ale noastre cat si ale partenerilor internationali', a precizat seful Executivului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe impozite, #Chitoiu CAS , #Stiri Taxe si impozite