Cine si de ce intra in vizorul ANAF - Portretul-robot al evazionistului bazat pe criteriile de verificare ale Fiscului

Marti, 14 Iunie 2016, ora 08:04
1250 citiri
Cine si de ce intra in vizorul ANAF - Portretul-robot al evazionistului bazat pe criteriile de verificare ale Fiscului
Foto: Adrian Benta

In vara anului trecut a fost demarata o campanie de verificare a situatiei fiscale a unor persoane fizice pentru care exista mari sanse sa se fi sustras de la plata impozitelor.

Mai exact, in urma verificarilor preliminare facute de ANAF, a fost ales un prim esantion de 300.000 de persoane.

S-au aplicat patru criterii de selectie, conform informarilor facute chiar de autoritatea fiscala, respectiv:

* asociati ai unor firme ce au imprumutat societatile cu sume de peste 200.000 de euro;* persoane ce au achizitionat bunuri si case in valoare de peste 70.000 de euro;* persoane ce au cumparat masini mai scumpe de 25.000 de euro;* persoane ce au constituit depozite mai mari de 150.000 de lei.

In urma verificarii, in baza acestor patru criterii, a rezultat o lista de 8.000 de persoane cu risc fiscal ridicat, din care 313 au fost centralizate intr-o lista scurta, pentru a fi supuse inspectiilor fiscale.

Se pare ca actiunea se va desfasura si in perioada urmatoare, deoarece noul ...citeste mai departe despre "Cine si de ce intra in vizorul ANAF - Portretul-robot al evazionistului bazat pe criteriile de verificare ale Fiscului" pe Ziare.com

#ANAF verifica averi mari, #ANAF controale, #inspectii fiscale, #insoectii ANAF, #controale ANAF , #Stiri Taxe si impozite