Ciuma pentru omul cinstit, muma pentru infractori

Vineri, 27 Martie 2015, ora 19:06
1008 citiri
Ciuma pentru omul cinstit, muma pentru infractori

Intelegem dintr-un comunicat ca ANAF functioneaza cu toate motoarele turate la maximum: anul trecut a dat amenzi in valoare de aproximativ 24 milioane de lei cu 15,9% mai mult fata de 2013.

A crescut si valoarea estimata a confiscarilor de bunuri si numerar - 22 milioane de lei, cu aproape 300% mai mare fata de anul anterior, sustine ANAF.

Si am motive sa nu ma indoiesc la cata lume am auzit plangandu-se ca s-a trezit cu somatii si chiar popriri de conturi inclusiv pentru restante foarte mici, cateva zeci de lei, cativa lei chiar. Foarte bine, datoria la Fisc e datorie, si un leu sa fie, el trebuie platit.

A inceput si vanatoarea de comercianti care nu emit bon fiscal, cu razii de amploare. Foarte bine. Evaziunea trebuie eradicata de la firul ierbii. Drept e ca s-a ajuns si la exces de zel si de aici la aberatii.

De exemplu, o firma de prelucrare a carnii din zona Radauti a fost amendata cu 5.000 de lei si inchisa pentru o luna dupa ce inspectorii au descoperit ca lipseau ...citeste mai departe despre "Ciuma pentru omul cinstit, muma pentru infractori" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ANAF taxe impozite amenzi, #ANAF confiscari prejudicii , #Stiri Taxe si impozite