Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cladirile noi, scutite de impozit pana la prima vanzare sau utilizare - proiect de lege

Cladirile noi, scutite de impozit pana la prima vanzare sau utilizare - proiect de lege
Senatorul PSD Serban Nicolae propune, printr-un proiect de lege, scutirea de impozit a cladirilor noi, edificate de catre o societate sau o persoana fizica autorizata exclusiv in scopul comercializarii. Scutirea este valabila pana la prima vanzare sau inceperea utilizarii acestor cladiri.

Serban Nicolae a depus, in 28 octombrie, acest proiect de lege de modificare a Codului Fiscal, aflat in consultare publica la Senat.

De cand s-ar putea aplica impozitarea cladirilor in functie de destinatia acestora

Senatorul PSD precizeaza, in expunerea de motive, ca dezvoltatorul imobiliar construieste cu forte proprii obtinand un produs finit destinat comercializarii, ca marfa, in mod similar cu producatorul de mijloace de transport, in schimb exista diferinte de impozitare, avand in vedere ca impozitarea mijloacelor de transport se realizeaza dupa prima inregistrare, inmatriculare, iar la cladiri la finalizarea constructiei.

El apreciaza si ca in legislatia actuala nu se face ...citeste mai departe despre "Cladirile noi, scutite de impozit pana la prima vanzare sau utilizare - proiect de lege" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1457 ori