Codul fiscal 2016: Cea mai indrazneata masura de relaxare fiscala

Duminica, 27 Decembrie 2015, ora 07:19
1434 citiri
Codul fiscal 2016: Cea mai indrazneata masura de relaxare fiscala
Foto: Adrian Benta

Aplicarea de la data de 1 ianuarie 2016 a unui impozit de 5% pentru dividendele platite persoanelor fizice rezidente in Romania, in loc de 16%, este considerata de micul mediu de afaceri - adica de antreprenorii din categoria mica si mijlocie - ca fiind cea mai indrazneata masura de relaxare fiscala, probabil singura cu efect major in economie la inceput de an.

Desigur, nu neglijam reducerea cotei de TVA de la 24% la 20%, insa nimeni nu ne garanteaza ca va urma imediat si o scadere de preturi in favoarea cumparatorului.

In articolul de astazi ne propunem sa analizam impozitarea dividendelor nu numai prin cota intrinseca de 5%, ci si prin analiza unor implicatii corelative, cum ar fi contributia la asigurarile de sanatate datorate de persoana fizica ce incaseaza aceste dividende.

Tot in acest material vom analiza si situatia platilor de dividende intre societati, procedura de altfel inceputa in anul 2014 ce avantajeaza structurile de tip holding.

Guvernul a modificat prin ...citeste mai departe despre "Codul fiscal 2016: Cea mai indrazneata masura de relaxare fiscala" pe Ziare.com

#impozit dividende 2016, #calcul impozit dividende 2016, #cod fiscal impozit dividende, #Cod Fiscal 2016 , #Stiri Taxe si impozite