Codul Fiscal nu trece de testul FMI: Trebuie revizuit semnificativ

Joi, 04 Iunie 2015, ora 14:50
1297 citiri
Codul Fiscal nu trece de testul FMI: Trebuie revizuit semnificativ

FMI recomanda Guvernului sa ajusteze masurile de relaxare fiscala din proiectul Codului Fiscal, intrucat taierea cheltuielilor pentru compensarea masurilor nu va fi suficienta sa acopere golul generat la buget incepand de anul viitor, a declarat reprezentantul rezident in Romania, Guillermo Tolosa.

"Discutiile din cadrul misiunii tehnice au mers bine, am facut progrese mari in a intelege situatia fiscala, am descoperit insa ca va aparea un gol semnificativ la venituri in 2016. Credem ca tintele Guvernului pentru acest an vor fi atinse, dar pentru anul viitor este mult de lucru pentru a fi capabil sa-si atinga obiectivele", a afirmat Tolosa, prezent la Euromoney Conferences.

O misiune tehnica formata din reprezentantii FMI, CE si Banca Mondiala s-a aflat la Bucuresti in perioada 19-26 mai, avand intrevederi in principal la Guvern, Parlament si BNR pentru discutii pe marginea masurilor de relaxare fiscala prevazute in proiectul noului Cod Fiscal, inclusiv reducerea TVA, precum si ...citeste mai departe despre "Codul Fiscal nu trece de testul FMI: Trebuie revizuit semnificativ" pe Ziare.com

#cod fiscal FMI, #cod fiscal revizuit , #Stiri Taxe si impozite