Codul fiscal, un test pentru economie: Intre stimularea consumului si sufocarea investitiilor

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 07:50
1100 citiri
Codul fiscal, un test pentru economie: Intre stimularea consumului si sufocarea investitiilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii partidelor au stabilit saptamana trecuta ca proiectul Codului Fiscal va fi adoptat in forma aprobata in Parlament. Dar exista o schimbare: unele masuri vor fi aplicate etapizat. Dar cum va afecta acest lucru cresterea economica si deficitul bugetar?

Astfel, TVA va scadea la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Taxa pe stalp va fi eliminata de la 1 ianuarie 2017, cu o exceptie, solicitata de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, anume in cazul constructiilor speciale din agricultura, pentru care birul va fi scos din 2016.

Totodata, s-a convenit ca supraacciza la carburanti sa fie eliminata de la 1 ianuarie 2017, iar impozitele pe dividende sa fie reduse la 5% tot peste doi ani.

Puterea si Opozitia si-au dat mana: Consens pe Codul Fiscal, PNL nu mai depune amendamente

Noul Cod fiscal stimuleaza consumul si omoara investitiile

Analistul Florin Citu trage un semnal in legatura cu deciziile politice luate in legatura cu Codul ...citeste mai departe despre "Codul fiscal, un test pentru economie: Intre stimularea consumului si sufocarea investitiilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cod Fiscal Parlament, #dezbateri Cod Fiscal, #efecte cod fiscal, #masuri amanate cod fiscal, #masuri Cod Fiscal , #Stiri Taxe si impozite