Comisia Europeana trage Romania de urechi in legatura cu taxele rutiere si spatiul feroviar

Joi, 25 Februarie 2016, ora 15:09
1883 citiri
Comisia Europeana trage Romania de urechi in legatura cu taxele rutiere si spatiul feroviar
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a informat, joi, ca a solicitat Romaniei sa indeplineasca toate cerintele Directivei privind aplicarea taxelor rutiere pentru vehiculele grele destinate transportului de marfuri, informeaza executivul comunitar.

In temeiul directivei 2011/76/UE, statele membre trebuie sa stabileasca sau sa modifice definitiile relevante (de exemplu "taxa de trecere", "taxa de utilizare a infrastructurii") si sa se asigure ca taxele de utilizare sunt proportionale si ca veniturile realizate prin incasarea lor sunt utilizate pentru recuperarea costurilor infrastructurii.

"O examinare detaliata a legislatiei romane a evidentiat faptul ca directiva nu a fost transpusa in mod corect. Romania are la dispozitie doua luni pentru a notifica Comisiei masurile luate in vederea remedierii situatiei; in caz contrar, Comisia poate decide sa sesizeze Curtea de Justitie a UE cu privire la acest caz", afirma Executivul comunitar.

Comisia Europeana vrea sa impuna o taxa unica pe drum in ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana trage Romania de urechi in legatura cu taxele rutiere si spatiul feroviar" pe Ziare.com

#Comisia Europeana Romania taxe, #Comisia Europeana taxe rutiere Romania, #Comisia Europeana avertisment Romania , #Stiri Taxe si impozite