Comisia Europeana trimite Germania in judecata

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 19:02
831 citiri
Comisia Europeana trimite Germania in judecata
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a decis, joi, sa trimita Germania in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene, din cauza planului autoritatilor de la Berlin de a introduce o taxa de drum care se va aplica efectiv doar soferilor straini.

Parlamentul german a aprobat un act normativ care prevede introducerea unei vignete anuale pentru autostrazile si drumurile nationale.

Din cauza ca o taxa de drum aplicabila doar soferilor straini ar fi contravenit normelor europene, varianta legislativa retinuta este cea a unei vignete electronice platita de toti utilizatorii drumurilor.

Insa, pentru a se asigura ca soferii straini vor fi efectiv singurii care vor plati noua taxa, toti proprietarii germani de vehicule vor fi compensati printr-o reducere echivalenta a taxei pe autovehicul.

Sistemul trebuia sa fie implementat din acest an, dar a fost amanat, dupa ce Bruxelles-ul a contestat actul normativ pe motiv ca soferii straini vor trebui sa plateasca taxa fara a primi ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana trimite Germania in judecata" pe Ziare.com

#Comisia Europeana judecata Germania, #taxa drum straini Germania, #Comisia Europeana Germania , #Stiri Taxe si impozite