Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Concluziile dure ale Bancii Mondiale pe reformarea ANAF: Cronica unui esec atent supravegheat de la varful Fiscului

Concluziile dure ale Bancii Mondiale pe reformarea ANAF: Cronica unui esec atent supravegheat de la varful Fiscului
Presedintele ANAF, Bogdan Stan, a lansat, marti, o serie de avertismente cu privire la situatia incerta a programului de modernizare a Fiscului, derulat cu sprijinul Bancii Mondiale.

Insa el are ocazia sa prezinte propria varianta de adevar numai din cauza ca publicul, in general, nu a aflat concluziile ultimei revizii a proiectului, transmisa Guvernului de Banca Mondiala.

Iar concluziile BM privind modul cum e cheltuit imprumutul de 90 de milioane pentru reforma ANAF sunt mai dure si mai descurajante ca niciodata.

Programul de restructurare este practic esuat, iar de acest esec se fac responsabili toti sefii ANAF de pana acum implicati in proiect, inclusiv Bogdan Stan, cel care explica senin ca proiectul "exista doar pe hartie" si care nu isi gaseste nicio vina pentru asta.

Lista celor responsabili de acest esec trebuie insa deschisa de Gelu Stefan Diaconu, sub mandatul caruia a demarat proiectul si care a insistat, suspect, in primul rand pentru demararea lucrarilor la noul sediu, dar mai ales pentru noul centru de date, pentru care era gata sa plateasca 3.462,83 euro+TVA pentru 1 mp al unei constructii in suprafata de 4.028 mp.

Din lista nu trebuie omis nici Dragos Doros, cel care, spre deosebire de predecesor si de succesor, macar a incercat sa deblocheze proiectul, dar a reusit mult prea putin. Iar asta se contabilizeaza ca esec pentru ca reforma Fiscului nu-i sport olimpic, unde importanta e participarea, nu rezultatul. Ce i se poate reprosa lui Dorors este faptul ca nu a vorbit public despre problemele cu care se confrunta.

De precizat: proiectul cu Banca Mondiala are un credit atasat de 91 de milioane de dolari, din care Romania a consumat pana acum, degeaba, 16,7 milioane de euro, bani pe care, in cazul rezilierii contractului, Romania va trebui sa ii dea inapoi. Probabil, din buget.

Citeste toate concluziile dure ale BM pe reformarea ANAF pe Curs de Guvernare. ...citeste mai departe despre "Concluziile dure ale Bancii Mondiale pe reformarea ANAF: Cronica unui esec atent supravegheat de la varful Fiscului" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 770 ori
Citeste mai multe despreANAF Banca Mondiala Bogdan Stan ANAF