Consiliul Investitorilor Straini il contrazice pe Tudose: Companiile nu sustin transferul contributiilor. Salariile nete vor fi afectate

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 22:38
1133 citiri
Consiliul Investitorilor Straini il contrazice pe Tudose: Companiile nu sustin transferul contributiilor. Salariile nete vor fi afectate
Foto: Facebook/Franz Weiler

Consiliul Investitorilor Straini (Foreign Investors Council, FIC) i-a adresat, marti, o scrisoare deschisa premierului Mihai Tudose, cu privire la transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, cerand lamuriri legate de necesitatea implementarii acestei masuri.

FIC sustine ca investitorii straini nu inteleg de ce e nevoie de aceasta schimbare, pentru ca nu e clar ce problema se rezolva astfel.

In opinia investitorilor straini, schimbarea implica un efort logistic considerabil, fara un beneficiu proportional.

"Angajatorii pe care ii reprezentam nu inteleg ratiunea din spatele transferului contributiilor sociale de la angajator la angajat. Nu este clar ce problema rezolvam si de ce aceasta este calea potrivita.

Implica un efort logistic considerabil fara un beneficiu proportional, pentru angajat sau angajator", arata pe Facebook Franz Weiler, presedintele Foreign Investors Council (FIC).

Acesta a postat pe reteaua sociala si un link catre scrisoarea adresata premierului Romaniei si vicepremierului Marcel Ciolacu.

"Va transmitem aceasta scrisoare deoarece consideram ca in mod eronat s-a acreditat opinia ca angajatorii sprijina sau chiar au sugerat masura transferului contributiilor sociale de la angajator la angajat", se arata in document, pe buna dreptate, in conditiile in care marti seara Guvernul a transmis, dupa o intalnire cu reprezentantii marilor confederatii sindicale si patronale din Romania, ca mediul de afaceri e de acord cu aceasta masura.

"Am vorbit cu mediul de afaceri, salariile vor creste. Mediul de afaceri mi-a spus ca e o oportunitate de a-si plati mai bine oamenii", a transmis marti seara, intr-un comunicat de presa, premierul Mihai Tudose.

In replica la astfel de afirmatii si la aceasta masura, Foreign Investors Council, organizatie ce implineste anul acesta 20 de ani de activitate in Romania, ii transmite premierului ca a derulat in ultima perioada, in randul membrilor sai, o ampla consultare pe tema transferului contributiilor de la angajator la angajat, concluzia fiind: "companiile nu considera binevenita aceasta masura, deoarece nu ii inteleg motivatia si rationamentul economic".

"Mediul de afaceri nu a cerut aceasta masura si ea a fost propusa fara o consultare prealabila. Pentru a elimina intrebarile legate de ratiunea acestui exercitiu este necesara o declaratie publica fara echivoc, in care Guvernul sa spuna ce problema doreste sa rezolve prin mutarea contributiilor si de ce crede ca aceast ...citeste mai departe despre "Consiliul Investitorilor Straini il contrazice pe Tudose: Companiile nu sustin transferul contributiilor. Salariile nete vor fi afectate" pe Ziare.com

#Consiliul Investitorilor Straini scrisoare Tudose, #Consiliul Investitorilor Straini transfer contributii angajati, #investitori straini transfer contributii , #Stiri Taxe si impozite