Consultant fiscal: Masurile sociale ale Guvernului vor incuraja evaziunea si amana investitiile

Miercuri, 11 Ianuarie 2017, ora 14:33
1290 citiri
Consultant fiscal: Masurile sociale ale Guvernului vor incuraja evaziunea si amana investitiile
Foto: Ziare.com

Masurile sociale anuntate de Guvernul Sorin Grindeanu, precum majorarea salariului minim si a pensiilor, schimbarea modului de impozitare a micilor afaceri si taxarea suplimentara a salariilor mari, ar putea sa incurajeze evaziunea fiscala si sa amane investitiile.

Cel putin asta sustine consultantul fiscal Dan Schwartz, care a vorbit, pentru Mediafax, despre masurile anuntate de noul Guvern, subliniind ca va fi afectata "clasa de mijloc in formare".

"Daca vorbim de cresterea impozitarii salarilor mari, va aparea tentatia ca diferenta de salariu sa se plateasca la negru, tocmai pentru ca trebuie sa se limiteze pe cat posibil plata contributiilor sociale.

Iar, atunci cand se ridica plafonul pentru microintreprinderi la 500.000, ai facut mult mai usoara impartirea unui business de 1,5 milioane de euro in trei business-uri de 500.000. Astfel, afacerea de 1,5 milioane de euro nu mai plateste impozit pe profit de 16%, ci 1% impozit pe venit, dar impartit pe trei ...citeste mai departe despre "Consultant fiscal: Masurile sociale ale Guvernului vor incuraja evaziunea si amana investitiile" pe Ziare.com

#consultant fiscal masuri sociale Guvern, #masuri fiscale Guvern Grindeanu, #masuri sociale luate Guvern, #masuri sociale anuntate Guvern , #Stiri Taxe si impozite