Copos obtine amanare in dosarul Loteria, datorita unui inculpat cu o boala contagioasa

Luni, 20 Mai 2013, ora 18:01
1706 citiri
Copos obtine amanare in dosarul Loteria, datorita unui inculpat cu o boala contagioasa

Dosarul Loteria I, in care George Copos este judecat pentru o evaziune fiscala de peste un milion de euro, a fost amanat, luni, pentru 14 iunie, de catre Tribunalul Bucuresti, pentru ca unul dintre dintre inculpati, internat cu o boala contagioasa, sa-si poata pregati apararea.

Amanarea a fost decisa dupa ce la dosarul cauzei au fost depuse documente care arata ca Stelian Ratiu sufera de o boala contagioasa si este internat la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj Napoca.

Avocata lui Ratiu a solicitat instantei amanarea dosarului si pe motiv ca a incheiat cu clientul sau contract de asistenta juridica in 17 mai si nu a avut timp sa-si pregateasca apararea.

Atat avocatii lui Copos si ai celorlalti inculpati, cat si procurorul DNA au fost de acord cu amanarea cauzei.

Judecatoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistrati care judeca dosarul, nu a fost de acord cu colegul ei, judecatorul Gheorghe Tudorel Zgondea, in ceea ce priveste acordarea unui nou termen. In aceste conditii, a fost constituit un complet de divergenta, care a hotarat cu majoritate de voturi sa dea un nou termen, in 14 iunie.

Aceasta a fost a doua oara cand judecatoarea Bogdan se opune amanarii dosarului Loteria I. La termenul precdent, din 29 aprilie, magistratul nu a fost de acord sa amane cauza pentru ca unii dintre inculpati nu isi angajasera avocati sau acestia nu s-au putut prezenta. Si atunci, s-a constituit un complet de divergenta, care a decis amanarea judecatii pentru 20 mai.

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat, in 29 ianuarie, de Judecatoria Sectorului 2 la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I, in care este acuzat de evaziune fiscala de peste un milion de euro, cu ocazia vanzarii unor spatii ale firmei Ana Electronic catre Compania Loteria Romana.

Instanta i-a condamnat la cate patru ani de inchisoare si pe Gilio Giuzepe Roza si Stelian Ioan Ratiu, pentru evaziune fiscala, precum si pe Nicolae Cristea, pentru complicitate la evaziune fiscala.

Totodata, Gabriel Rogoveanu a fost condamnat la trei ani de inchisoare, pentru complicitate la evaziune fiscala, iar Gheorghe Copos si Gilio Giuzepe Rosa - ambii in solidar cu partile responsabile civilmente SC Ana Electronic si SC Romtur GM Impex, precum si pe Nicolae Cristea si Gabriel Rogoveanu, sa plateasca ANAF 3.946.112 lei, cu titlu de despagubiri materiale, precum si majorari, penalitati si dobanzi calculate pentru acest debit.

Instanta a mai dispus ca, in solidar, Nicolae Cristea, Stelian Ioan Ratiu si Gabriel Rogoveanu sa plateasca ANAF 166.217 lei, cu titlu de despagubiri materiale, precum si majorari, penalitati si dobanzi calculate pentru acest debit. Stelian Ioan Ratiu mai trebuie sa plateasca ANAF despagubiri materiale de 8.800 de lei, precum si majorari, penalitati si dobanzi la aceasta suma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amanare dosar Loteria Copos, #boala contagioasa inculpat Loteria, #judecata dosar Loteria, #evaziune fiscala Copos , #Stiri Taxe si impozite