Critici dure la adresa schimbarilor fiscale aprobate de Guvern: Facem un pas inainte, doi inapoi

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 21:05
738 citiri
Critici dure la adresa schimbarilor fiscale aprobate de Guvern: Facem un pas inainte, doi inapoi
Foto: EY Romania

In noul proiect al Codului de procedura fiscala, aprobat de Guvern, nu sunt puse in discutie conceptele fundamentale in materie si nici nu s-a urmarit o reasezare a raporturilor dintre Fisc si contribuabil pe baze noi, considera Lucian Tanase, de la casa de avocatura Radu si Asociatii SPRL.

Acest proiect a fost redactat pe principiul "Un pas inainte, doi pasi inapoi" si constituie probabil un regres fata de codul de procedura fiscala, care este la acest moment in vigoare, sustine avocatul.

Lucian Tanase vorbeste despre imbunatatirile, dar si despre absentele notabile ale noului Cod de procedura fiscala, intr-un comunicat remis Ziare.com.

El sustine ca nu s-a urmarit o reasezare a raporturilor dintre fisc si contribuabil pe baze noi, moderne, prin care sa creeze un echilibru intre participantii la procedura fiscala, bineinteles fara a aduce atingere caracterului de drept public al raportului dintre autoritatea fiscala si contribuabil.

"Ceea ce surprinde la acest proiect este... citeste mai departe despre "Critici dure la adresa schimbarilor fiscale aprobate de Guvern: Facem un pas inainte, doi inapoi" pe Ziare.com

#probleme cod procedura fiscala, #noul cod procedura fiscala , #Stiri Taxe si impozite