Critici pentru Romania de la Comisia Europeana: Politica fiscala, motiv de ingrijorare

Joi, 26 Februarie 2015, ora 17:29
1265 citiri
Critici pentru Romania de la Comisia Europeana: Politica fiscala, motiv de ingrijorare

Politica fiscala a Romaniei este lipsita de continuitate, predictibilitate si planificare strategica, in timp ce gradul de colectare a TVA ramane un motiv de ingrijorare, se arata in Raportul de tara pentru Romania pe 2015 al Comisiei Europene.

In raport se arata ca in cursul anului 2014 contributiile de asigurari sociale au fost reduse cu cinci puncte procentuale si a fost introdusa taxa pe constructii speciale, care a fost modificata si redusa in ianuarie 2015. In plus a fost introdusa o scutire fiscala pe profitul reinvestit in echipamente tehnologice, care este aplicabila in perioada iulie 2014-sfarsitul lui 2016.

Reducerea CAS cu 5%, adoptata in Parlament

Comisia Europeana noteaza faptul ca astfel de stimulente sunt folosite de regula mai mult ca instrumente in perioade de scadere economica. De asemenea, consultarile cu partenerii sociali legate de unele dintre aceste masuri au fost limitate, iar termenele de introducere relativ scurte.

In privinta reducerii ...citeste mai departe despre "Critici pentru Romania de la Comisia Europeana: Politica fiscala, motiv de ingrijorare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#critici Comisia Europeana, #critici Comisia Europeana fiscal, #critici Comisia Europeana TVA , #Stiri Taxe si impozite