Cu Fiscul la tribunal: Problemele si solutiile conflictului tot mai dur dintre mediul de afaceri si ANAF

Joi, 16 Iunie 2016, ora 08:34
1458 citiri
Cu Fiscul la tribunal: Problemele si solutiile conflictului tot mai dur dintre mediul de afaceri si ANAF
Foto: Arhiva Ziare.com

Circa 70% dintre procesele intentate de companii impotriva ANAF, dupa impunerile care urmeaza controalelor fiscale, sunt castigate de mediul de afaceri. Adica ANAF pierde.

Exista case de avocatura si de consultanta fiscala care au o rata de castig in instanta de peste 90%. O recunoaste Gabriel Biris, secretar de stat in Ministerul Finantelor.

Pentru unii contribuabili succesul vine prea tarziu, data fiind valoarea sumelor executate si dezastrul pe care-l produc ele in administrarea afacerii. Pentru altii insemna amanarea dezvoltarii.

Pentru stat si pentru bugete inseamna bani care trebuie restituiti cu penalitati si dobanzi. Nu exista o cifra exacta: optimistii vorbesc de 500 de milioane, iar pesimistii de 2 miliarde.

Afla cine si de ce intra in vizorul ANAF - Portretul-robot al evazionistului bazat pe criteriile de verificare ale Fiscului

Aceste cifre spun insa prea putin despre contondenta conflictului dintre ANAF si contribuabili: exista mii de firme care, chiar daca ...citeste mai departe despre "Cu Fiscul la tribunal: Problemele si solutiile conflictului tot mai dur dintre mediul de afaceri si ANAF" pe Ziare.com

#procese ANAF , #Stiri Taxe si impozite