De ce nu primim bon fiscal in piete sau la automatele de cafea si dulciuri - Ce spune legea

Joi, 26 Martie 2015, ora 07:45
1366 citiri
De ce nu primim bon fiscal in piete sau la automatele de cafea si dulciuri - Ce spune legea
Foto: Ziare.com

Inspectorii ANAF au demarat, in luna martie, ample controale si au dat amenzi uriase pentru societatile care nu dau bonuri fiscale. Insa care e situatia comerciantilor care vand produse agroalimentare in piete sau a automatelor de sendvisuri si cafea?

Alin Chitu, tax partner la firma Tuca Zbarcea & Asociatii Tax, a explicat pentru Ziare.com ce prevede legea.

Bloomberg: Romania, campanie agresiva de combatere a evaziunii fiscale. Lectie pentru Grecia?

El a precizat ca automatele comerciale (de cafea, de sendvisuri si alte produse similare) sunt scutite prin lege de la obligativitatea emiterii bonului fiscal.

"Insa aceasta prevedere este aplicabila cu conditia ca automatele comerciale sa aiba un sistem integrat de contorizare electronic si/sau mecanic, care sa permita inregistrarea, evidentierea si controlul sumelor incasate.

Astfel, nu se poate imagina situatia in care consumatorul pleaca fara sa achite produsul livrat de un automat comercial, cata vreme plata este in mod ...citeste mai departe despre "De ce nu primim bon fiscal in piete sau la automatele de cafea si dulciuri - Ce spune legea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bon fiscal automate cafea, #bon fiscal automate sendvisuri, #bon fiscal automate mancare, #exceptie emitere bon fiscal , #Stiri Taxe si impozite