De ce scutirea de impozit a dividendelor este un fel de Ordonanta 13 a fiscalitatii

Marti, 22 August 2017, ora 19:09
998 citiri
De ce scutirea de impozit a dividendelor este un fel de Ordonanta 13 a fiscalitatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Gabriel Biris, membru in Consiliul de Coordonare a Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), a explicat de ce considera ca scutirea de impozit a dividendelor este un fel de Ordonanta 13 a fiscalitatii.

"Cresterea de acciza la motorina si benzina se va duce pana pe masa oamenilor. Asta vine la pachet cu ce? Cu scutirea de impozit a dividendelor. De ce au nevoie sa scuteasca de impozit dividendele? Asta este un fel de Ordonanta 13 a fiscalitatii.

Din 2018 va intra la full power schimbul automat la informatii, inclusiv din paradisuri fiscale. Ca sa evite raportarea sumelor parcate in paradisuri fiscale, inclusiv de catre ei, atunci ar trebui sa le scuteasca", a spus Biris, marti, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, in momentul in care scutesti de impozit dividendul, creezi o tentatie pentru erodarea bazei fiscale a Romaniei.

Citeste si Scumpirea benzinei acopera gaura de la buget lasata de eliminarea impozitului pe dividende. De ce avea nevoie PSD fix acum de aceasta scutire - analiza de Gabriel BirisGabriel Biris: PSD ia de la saraci, prin cresterea accizelor la carburanti, si da la bogati, prin impozit zero pe dividende

Conform unui proiect al Ministerului Finantelor, veniturile realizate de persoanele fizice din dividende distribuite incepand cu data de 1 ianuarie 2018 ar putea fi scutite de la plata impozitului pe venit.

"Se propune scutirea de la plata impozitului pe venit, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor precum si din activitati independente obtinute din exercitarea profesiei de medic, in conditiile Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata si veniturile realizate de persoanele fizice din dividende distribuite incepand cu data de 1 ianuarie 2018", se arata in nota de fundamentare.

Un alt punct se refera la scutirea de impozit pe venitul din dividende obtinut din Romania de persoanele fizice nerezidente si juridice straine, rezidenti intr-un stat membru al UE sau intr-un stat cu care Romania are incheiata o conventie pentru eliminarea dublei impuneri. Cota de impunere de 5% aplicata veniturilor din dividende se mentine pentru persoanele fizice nerezidente si juridice straine, rezidente in alte jurisdictii. ...citeste mai departe despre "De ce scutirea de impozit a dividendelor este un fel de Ordonanta 13 a fiscalitatii" pe Ziare.com

#eliminare impozit dividende 2018 , #Stiri Taxe si impozite