De la 1 ianuarie, platim contributii de sanatate si pe veniturile din dobanzi, dividende, actiuni

Duminica, 01 Ianuarie 2017, ora 14:35
2043 citiri
De la 1 ianuarie, platim contributii de sanatate si pe veniturile din dobanzi, dividende, actiuni
Foto: Arhiva Ziare.com

Salariatii, pensionarii si persoanele fizice autorizate care castiga venituri suplimentare din dobanzile aferente depozitelor bancare, din dividende, actiuni bursiere sau drepturi de proprietate intelectuala vor fi taxati, de la 1 ianuarie, cu 5,5% in plus reprezentand contributia pentru sanatate.

Impozitarea este plafonata la echivalentul a cel mult cinci salarii medii pe economie, calculata pe un an, potrivit News.ro.

In cazul depozitelor si conturilor bancare, al actiunilor si drepturilor de proprietate intelectuala, veniturile suplimentare vor fi astfel impozitate cu 21,5%, contributia pentru sanatate (CASS) adaugandu-se la cota de impozitare a castigurilor de 16%.

Spre exemplu, la o suma economisita de 10.000 de lei intr-un depozit bancar pe o perioada de un an, la cea mai buna dobanda din piata, de 2,35%, deponentul ar avea un castig brut de 235 de lei.

Din aceasta suma se retinea pana la finele anului trecut cota de impozitare de 16% aplicata la veniturile din ...citeste mai departe despre "De la 1 ianuarie, platim contributii de sanatate si pe veniturile din dobanzi, dividende, actiuni" pe Ziare.com

#contributia sanatate depozite dividende, #modificari fiscale 2017 , #Stiri Taxe si impozite