DNA: Patron turc, deferit justitiei pentru evaziune fiscala de peste 6,8 milioane lei

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 18:01
1392 citiri
DNA: Patron turc, deferit justitiei pentru evaziune fiscala de peste 6,8 milioane lei

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a unui cetatean turc, asociat unic si administrator de fapt al SC Alex Invest SRL, acuzat de evaziune fiscala de peste 6,8 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, in sarcina lui Ahmet Guzel s-a retinut evaziune fiscala in forma continuata si transmitere fictiva a partilor sociale sau a actiunilor detinute intr-o societate comerciala, in scopul sustragerii de la urmarirea penala ori in scopul ingreunarii acesteia.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada 23 martie - 10 mai 2007, inculpatul Guzel, cu stiinta, a omis in totalitate evidentierea in actele contabile si in alte documente legale (declaratii privind impozitul pe profit si TVA) a operatiunilor comerciale efectuate si a veniturilor realizate, sustragandu-se astfel de la indeplinirea obligatiilor fiscale.

Prejudiciul adus bugetului de stat se ridica la suma peste 6,8 milioane lei, din care impozit pe profit peste 3,1 milioane lei si TVA aproximativ 3,7 milioane lei.

In 16 aprilie 2007, inculpatul Guzel a cesionat partile sociale detinute la firma catre o alta persoana, care nu a desfasurat nicio activitate in numele societatii, in realitate de administrarea ei ocupandu-se in continuare tot acesta.

Directia Generala a Finantelor Publice Ilfov s-a constituit parte civila cu suma de aproximativ 13 milioane lei, reprezentand prejudiciul produs bugetului de stat, la care se adauga si penalitatile calculate de la momentul producerii prejudiciului.

In vederea recuperarii prejudiciului, s-a instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatului.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Ilfov.

#Ahmet Guzel evaziune fiscala, #Ahmet Guzel DNA, #evaziune fiscala oameni afaceri , #Stiri Taxe si impozite