Doi lei la fiecare plin de benzina - propunerea pentru noua taxa auto. Cat de echitabila e si ce impact va avea?

Sambata, 22 Octombrie 2016, ora 17:34
926 citiri
Doi lei la fiecare plin de benzina - propunerea pentru noua taxa auto. Cat de echitabila e si ce impact va avea?
Foto: Arhiva Ziare.com

Timbrul de mediu, declarat ilegal de Curtea de Justitie Europeana, ar putea fi inlocuit de o taxa inclusa in pretul carburantilor.

Ce efecte ar putea avea aceasta masura, luata in calcul de Ministerul Mediului? Ar fi utila, acceptabila pentru soferi, echitabila si nediscriminatorie, astfel incat sa nu mai fie respinsa de UE?

Propunerea e urmatoarea: orice plin de benzina sau motorina sa fie taxat suplimentar cu maximum doi lei (aproximativ 5 bani pe fiecare litru de combustibil).

Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, a explicat ca aceasta e una dintre variantele luate in calcul in cadrul unui grup de lucru constituit la minister.

In context, ministrul Mediului a admis ca timbrul de mediu va fi eliminat deoarece nu reprezinta o taxa corecta, insa a explicat ca este necesar sa fie pus ceva in loc, deoarece, altfel, s-ar pierde multi bani la buget.

In ceea ce priveste timbrul de mediu, situatia e destul de complicata, spune consultantul fiscal Adrian Benta, intr-o ...citeste mai departe despre "Doi lei la fiecare plin de benzina - propunerea pentru noua taxa auto. Cat de echitabila e si ce impact va avea?" pe Ziare.com

#taxa auto pret benzina, #taxa auto pret combustibil, #taxa auto pret carburanti , #Stiri Taxe si impozite