Dragnea desfiinteaza formularul care le-a dat batai de cap firmelor. Fusese introdus de Ponta si simplificat de Ciolos

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 18:10
912 citiri
Dragnea desfiinteaza formularul care le-a dat batai de cap firmelor. Fusese introdus de Ponta si simplificat de Ciolos
Foto: ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat oficial, vineri, ca renunta la Formularul 088, obligatoriu in prezent pentru inregistrarea in scop de TVA, termenul de intrare in vigoare a masurii fiind 1 februarie 2017.

Prin Declaratia 088, introdusa in februarie 2015 de Guvernul Ponta 4 si simplificata in vara lui 2016 de Guvernul Ciolos, un contribuabil este evaluat de catre functionarii Fiscului din punct de vedere al capacitatii de a desfasura activitati economice in sfera TVA.

Documentul a fost aspru criticat de reprezentantii oamenilor de afaceri, din cauza cresterii birocratiei.

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala a analizat oportunitatea eliminarii formularului (088), 'Declaratie pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA', si a decis renuntarea la acesta", a precizat institutia, intr-un comunicat.

In urma unei analize, Fiscul a ajuns la concluzia ca, ...citeste mai departe despre "Dragnea desfiinteaza formularul care le-a dat batai de cap firmelor. Fusese introdus de Ponta si simplificat de Ciolos" pe Ziare.com

#Anaf renunta formular 088, #formular 088 eliminat, #renuntare formuar 088 februarie 2017, #oameni afaceri formular 008 , #Stiri Taxe si impozite