Dragnea incearca sa ne convinga ca impozitul pe gospodarie e un lucru bun: Nimeni nu va plati mai mult

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 08:54
2741 citiri
Dragnea incearca sa ne convinga ca impozitul pe gospodarie e un lucru bun: Nimeni nu va plati mai mult
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca, in urma introducerii impozitului global pe gospodarie, romanii vor fi impozitati mai putin.

"Nimeni nu va plati mai mult. Se inlocuiesc cele doua cote de impozitare - 16% impozit pe salarii si pe alte activitati si cea de 5% pe dividende - se inlocuiesc cu 0% si 10%, adica toata lumea va plati mai putin. Noi acum avem doua categorii de venituri: impozabile si neimpozabile. Veniturile neimpozabile sunt cele din agricultura de subzistenta care si acum sunt scutite de impozite, acestea raman asa", a spus Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD a precizat ca notiunea de gospodarie va fi definita in lege.

"Gospodaria inseamna o sigura persoana adulta, un om care traieste singur in gospodarie, sau un grup de persoane care locuiesc sau nu impreuna, poate sa fie o familie care are copilul student, locuieste la Bucuresti, de exemplu, dar se gospodaresc impreuna, adica si copilul participa la acest lucru. Deci un singur adult cu venituri proprii, sot si sotie sau doi parteneri, sot si sotie si copii aflati in intretinere, frati cu sotiile, copiii si parintii, sot, sotie, copiii si bunici, sunt prinse aproape toate exemplele. Gospodaria va fi definita in lege", a subliniat Dragnea.

El a adaugat ca veniturile medicilor vor fi neimpozabile, iar veniturile din dividende, pentru care acum se plateste impozit 5%, nu vor mai fi impozitate. Veniturile din piata de capital, cele din donatii si din mosteniri nu se vor impozita de asemenea.

"Veniturile impozabile sunt cele salariale, veniturile din PFA, din DDA, veniturile din agricultura peste pragul de neimpozitare, veniturile din chirii, dobanzi si cedare de bunuri. Pentru aceste venituri impozitul va fi de 10%. De exemplu, avem o gospodarie formata din sot, sotie si doi copii minori. Venitul sotului, salariul brut, de 3.000 de lei, al sotiei, salariul brut este 1.500 lei, venitul lunar pe gospodarie este de 4.500 de lei, deci anual 54.000 de lei.

In programul nostru de guvernare am spus ca de la 1 ianuarie 2018 veniturile sub 60.000 de lei vor fi impozitate cu 0. Acum plateste impozit aceasta familie 6.311 lei, in 2018 impozitul va fi 0. Va avea in plus 3.200 de lei alocare pentru copii, iar beneficiul gospodariei va fi de 9.511 lei", a explicat Dragnea.

El a mentionat ca aceste diminuari de impozite nu vor afecta bugetul de stat.

Citeste mai multe despre impozitul pe gospodarii:

Grindeanu le inchide gura ministrilor care vorbesc la TV despre impozit ...citeste mai departe despre "Dragnea incearca sa ne convinga ca impozitul pe gospodarie e un lucru bun: Nimeni nu va plati mai mult" pe Ziare.com

#impozit gospodarii, #Liviu Dragnea impozit gospodarii , #Stiri Taxe si impozite