Dupa dezvaluirile Panama Papers, UE face lista neagra a paradisurilor fiscale (Video)

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 09:35
1417 citiri
Dupa dezvaluirile Panama Papers, UE face lista neagra a paradisurilor fiscale (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Statele Uniunii Europene si-au exprimat, vineri, sprijinul fata de elaborarea unei liste europene unice cu paradisurile fiscale, initiativa venita din partea Comisiei Europene in urma scandalului Panama Papers.

"Panama Papers au dat inca un impuls initiativelor deja demarate, au dat un impuls agendei noastre impotriva evaziunii fiscale si impotriva spalarii de bani", a declarat la o conferinta de presa ministrul olandez de Finante si in acelasi timp presedinte al Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, transmite agentia EFE.

Reuniti vineri, la Amsterdam, la un consiliu informal ECOFIN, ministrii Economiei si Finantelor din statele Uniunii Europene au sprijinit "crearea unei liste cu tarile care nu coopereaza" in materie de transparenta fiscala, a indicat Dijsselbloem.

De asemenea, ministrii europeni si-au dat acordul pentru luarea de "masuri defensive coordonate, ce vor trebui sustinute de Consiliul European, in stransa colaborare si in paralel cu OCDE, pentru stabilirea ...citeste mai departe despre "Dupa dezvaluirile Panama Papers, UE face lista neagra a paradisurilor fiscale (Video)" pe Ziare.com

#UE lista neagra paradisuri fiscale , #Stiri Taxe si impozite