Dupa doua amanari, Tudose se grabeste si a devansat sedinta de guvern pentru "revolutia fiscala"

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 09:41
909 citiri
Dupa doua amanari, Tudose se grabeste si a devansat sedinta de guvern pentru "revolutia fiscala"
Foto: Arhiva Ziare.com

Sedinta de guvern anuntata initial pentru ora 15:00 va incepe mai devreme, la ora 13:00.

Asadar, dupa doua amanari, Guvernul se reuneste pentru a adopta asa-zisa revolutie fiscala, cu care merge inainte in ciuda tuturor criticilor venite de la sindicate, patronate, specilisti in economie, Opozitie si presedintele Klaus Iohannis.

Modificarea Codului Fiscal va fi adoptata prin ordonanta de urgenta, care va prevedea printre altele transferul contributiilor de la angajator la angajat, scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, dar si un impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care ruleaza sub un milion de euro.

Iata principalele masuri pe care are de gand Guvernul sa le adopte azi: schimbari radicale pentru angajati si firme. Amanari pentru pensionari

Dupa doua incercari esuate vineri si luni, premierul Mihai Tudose a promis marti ca miercuri sigur se adopta masurile fiscale, de care depinde soarta tuturor firmelor si angajatilor din tara.

Simultan cu sedinta de guvern din aceasta dupa-amiaza se anunta un protest in Piata Victoriei, tot incepand cu ora 13:00. Companiile sunt rugate sa dea liber angajatilor prin rotatie ca sa poata veni la manifestatie.

Citeste mai multe despre criticile aduse "revolutiei fiscale":

Sindicalistii acuza Guvernul ca vrea sa-i dezbine prin metode KGB-iste: Asmut bugetarii impotriva privatilor si viceversaConsiliul Fiscal a avizat negativ "revolutia fiscala" a Guvernului: Ar face o gaura de 5,2 miliarde de lei in bugetCum i-a impacat Tudose pe primarii nemultumiti de "revolutia fiscala": Le-a promis compensari de la bugetIohannis cere Guvernului sa amane "revolutia fiscala": E lesne de inteles de ce protesteaza romanii. Bine au facut!Isarescu spera ca Guvernul sa diminueze miercuri riscurile de politica fiscala: Ne asteptam la un puseu al inflatiei ...citeste mai departe despre "Dupa doua amanari, Tudose se grabeste si a devansat sedinta de guvern pentru "revolutia fiscala"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sedinta guvern revolutie fiscala, #sedinta guvern masuri fiscale ordonanta , #Stiri Taxe si impozite