E oficial: Unele firme din Romania vor avea o cheltuiala suplimentara de mii de euro - Ce rol are ANAF

Marti, 02 Februarie 2016, ora 20:14
1649 citiri
E oficial: Unele firme din Romania vor avea o cheltuiala suplimentara de mii de euro - Ce rol are ANAF
Foto: ANAF

Unele firme din Romania vor avea o cheltuiala suplimentara de mii de euro, avand in vedere ca in Monitorul Oficial a fost publicat, marti, ordinul presedintelui ANAF care reglementeaza procedura intocmirii dosarului preturilor de transfer.

Acesta este obligatoriu de depus anual la autoritati de marii contribuabili care fac afaceri cu firme afiliate, in timp ce firmele mici si mijlocii sunt nevoite sa-l intocmeasca doar la cererea echipelor de inspectie fiscala, cand tranzactiile cu entitati afiliate depasesc valori semnificative.

ANAF pregateste o noua cheltuiala pentru companiile mici: E vorba de mii de euro

Problema este ca multe din companiile mici care fac afaceri cu firme afiliate si-ar vedea afectate serios cifrele bugetelor anuale.

Motivul? Intocmirea unui asemenea dosar costa cateva mii de euro - in cel mai bun caz, dar uneori se ajunge pana la zeci de mii sau, in cazul companiilor foarte mari, la sute de mii de euro.

Compania de consultanta fiscala Benta Consult ...citeste mai departe despre "E oficial: Unele firme din Romania vor avea o cheltuiala suplimentara de mii de euro - Ce rol are ANAF" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dosar preturi transfer 2016, #dosar preturi transfer, #schimbari dosar preturi transfer , #Stiri Taxe si impozite