Financial Times: 3 riscuri pentru Romania - Lucrurile negative cantaresc mai greu decat cele pozitive

Marti, 28 Iulie 2015, ora 14:08
1351 citiri
Financial Times: 3 riscuri pentru Romania - Lucrurile negative cantaresc mai greu decat cele pozitive
Foto: Arhiva Ziare.com

Lucrurile negative care se intampla in Romania incep sa le depaseasca pe cele pozitive, se arata intr-un comentariu publicat in Financial Times.

In ceea ce priveste plusurile, economia inregistreaza o cerere puternica. Daca se pastreaza ritmul actual, produsul intern brut se va extinde cu 3-3,5% in 2015, astfel ca se va atinge cea mai buna performanta din ultimii 7 ani.

Intre timp, rata inflatiei a intrat in teritoriul negativ, dupa reducerea TVA la alimente.

In articolul publicat de Financial Times, autorul Nigel Rendell, care conduce divizia specializata pe zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) a firmei de analiza Medley Global Advisors, sustine ca Banca Nationala a Romaniei nu va reduce dobanda cheie prea curand, pe fondul scaderii preturilor.

Oricum, indicele se afla la nivelul minim istoric, de 1,75%, care marcheaza o scadere semnificativa din 2008, cand era de 10,25%.

BNR a aratat ca o relaxare monetara viitoare va fi, cel mai probabil, sub forma ...citeste mai departe despre "Financial Times: 3 riscuri pentru Romania - Lucrurile negative cantaresc mai greu decat cele pozitive" pe Ziare.com

#Financial Times riscuri Romania, #riscuri Romania, #buget riscuri Romania , #Stiri Taxe si impozite