Firea pune in dezbatere taxa auto pentru Bucuresti - Masinile Patriarhiei nu platesc vinieta. Alte exceptii si amenzi

Luni, 19 August 2019, ora 16:45
1656 citiri
Firea pune in dezbatere taxa auto pentru Bucuresti - Masinile Patriarhiei nu platesc vinieta. Alte exceptii si amenzi
Foto: Arhiva Ziare.com

Proiectul prin care Primaria Capitalei vrea sa introduca taxa auto pentru Bucuresti a fost pus in dezbatere publica, iar cei interesati pot trimite observatii pana la data de 30 septembrie.

Zona la care se refera proiectul este denumita "Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) " si ea cuprinde perimetrul delimitat de Piata Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - soseaua Stefan cel Mare - strada Polona - strada Mihai Eminescu - strada Traian - bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Sincai - strada Lanariei - Calea Serban Voda - bd. Marasesti - strada Mitropolit Nifon - bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - strada Izvor - strada B.P.Hasdeu - strada Vasile Parvan - strada Berzei - strada Buzesti - Piata Victoriei.

Asadar, potrivit documentului, incepand cu 1 ianuarie 2020, accesul autovehiculelor cu masa totala autorizata mai mica de 5 tone pe strazile din Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) este restrictionat zilnic, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale, in intervalul 7:00-22:00, dupa cum urmeaza:

pentru autovehicule inmatriculate in Bucuresti si Ilfov, cu norma de poluare Euro 4, Euro 5, Euro 6 precum si pentru cele electrice sau hibrid, accesul este permis fara restrictiipentru autovehicule inmatriculate in municipiul Bucuresti ai Ilfov, cu norma de poluare Euro3, accesul este permis numai in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-C.pentru autovehicule inmatriculate in afara municipiului Bucuresti ai Ilfov, cu norma de poluare minim Euro3, accesul este permis numai in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-B.pentru autovehicule cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 si Euro 2, accesul este interzis in intervalul mentionat.

Totodata, proiectul mai prevede ca autovehiculele cu masa totala autorizata mai mica de 5 tone, inmatriculate in afara municipiului Bucuresti si Ilfov, cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 si Euro 2 vor putea circula in Capitala, mai putin in perimetrul ZACA, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale, in intervalul 7:00 - 22:00, doar in urma achizitionarii vinietei electronice Oxigen-B.

Autovehiculele cu masa totala autorizata mai mica de 5 tone, inmatriculate in afara municipiului Bucuresti si Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5 si Euro 6, precum si cele hibride sau electrice, vor putea circula pe toate strazile din Bucuresti, doar in urma achizitionarii vinietei electronice de tip Oxigen-B.

Exista si autovehicule exceptate de la ...citeste mai departe despre "Firea pune in dezbatere taxa auto pentru Bucuresti - Masinile Patriarhiei nu platesc vinieta. Alte exceptii si amenzi" pe Ziare.com

#taxa auto Bucuresti, #taxa poluare Bucuresti, #vinieta Bucuresti , #Stiri Taxe si impozite