Fiscul a fost amendat pentru ca a publicat lista datornicilor

Marti, 24 Mai 2016, ora 10:54
3307 citiri
Fiscul a fost amendat pentru ca a publicat lista datornicilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a amendat ANAF cu 16.000 de lei pentru publicarea listei cu peste 180.000 de contribuabili cu datorii la stat.

Incepand cu data de 17 mai, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Datelor a realizat o investigatie din oficiu, in care vizata a fost ANAF.

Dupa ce a publicat lista datornicilor, ANAF se confrunta cu o ancheta

In urma finalizarii controlului, Autoritatea a constatat ca datele personale au fost prelucrate nelegal, fiind publicate "pe alt site de Internet, decat pe propria pagina de Internet, (...) datele nefiind exacte si actualizate la data publicarii (16 mai 2016), in conformitate cu situatia reala a achitarii debitelor de catre anumite persoane fizice din respectiva lista", se precizeaza in comunicatul de presa citat de Mediafax.

De asemenea, controlul a aratat ca agentia "nu a asigurat informare completa a persoanelor ale caror date personale au fost publicate la data de 16 mai ...citeste mai departe despre "Fiscul a fost amendat pentru ca a publicat lista datornicilor" pe Ziare.com

#Fisc amenda lista datornici, #ANAF amenda datornici date personale , #Stiri Taxe si impozite