Fiscul anunta controale, din aprilie, pentru verificarea declaratiilor fiscale

Sambata, 25 Martie 2017, ora 21:45
1189 citiri
Fiscul anunta controale, din aprilie, pentru verificarea declaratiilor fiscale
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) va demara, din aprilie, actiuni de control fiscal dedicate verificarii legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale.

ANAF aminteste ca data limita pentru depunerea declaratiilor fiscale in este 27 martie.

"Incepand cu luna aprilie, (ANAF -n.red.) va demara actiuni de control fiscal dedicate verificarii legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, corectitudinii si exactitatii stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adaugata si in special a impozitului pe profit aferent anului 2016, pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii si mici, din toate domeniile de activitate economica, inclusiv cel financiar-bancar", se precizeaza in intr-un comunicat al ANAF.

Potrovit institutiei, declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta, iar formularul se depune la organul fiscal competent de catre contribuabilii mici, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

"Contribuabilii mari si contribuabilii mijlocii au obligatia depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Semnarea declaratiilor se realizeaza prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001", se mai mentioneaza in comunicat. ...citeste mai departe despre "Fiscul anunta controale, din aprilie, pentru verificarea declaratiilor fiscale" pe Ziare.com

#controale ANAF declaratii fiscale, #depunere declaratii ANAF , #Stiri Taxe si impozite