Fiscul, in era Internetului, dar cu mentalitatea de pe vremea Inchizitiei

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 07:22
1152 citiri
Fiscul, in era Internetului, dar cu mentalitatea de pe vremea Inchizitiei
Foto: ANAF

Romanii isi pot verifica electronic propria situatie fiscala, dupa ce Fiscul a lansat la finalul anului trecut o aplicatie pe site-ul sau, numita Spatiul Privat Virtual. Insa aceasta contine o capcana pentru utilizatori.

Multi dintre cei care folosesc serviciul nu stiu ca notificarile primite direct in contul de pe site-ul ANAF semnaleaza plati restante.

Specialistii in fiscalitate spun ca, odate acceptate conditiile de folosire a aplicatiei, contribuabilul trebuie sa se astepte chiar si la somatii.

Tocmai de aceea utilizatorii Spatiului Privat Virtual trebuie sa isi verifice constant contul, pentru a fi la curent cu darile la stat.

Cum functioneaza

Pentru a avea acces in programul Spatiul Privat Virtual, persoanele fizice vor trebui sa se identifice electronic prin certificate digitale calificate sau prin credentiale de tip nume/parola insotite de coduri de autentificare de unica folosinta.

Comunicarea electronica in Spatiul Privat Virtual se face atat dinspre ...citeste mai departe despre "Fiscul, in era Internetului, dar cu mentalitatea de pe vremea Inchizitiei" pe Ziare.com

#capcane spatiu privat virtual, #notiicari spatiul privat virtual , #Stiri Taxe si impozite