Fiscul te face de rusine pe Internet, daca nu ti-ai platit darile la stat: Ce sa faci ca sa nu apari pe lista neagra

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 10:38
2118 citiri
Fiscul te face de rusine pe Internet, daca nu ti-ai platit darile la stat: Ce sa faci ca sa nu apari pe lista neagra
Foto: Arhiva Ziare.com

Organele fiscale sunt obligate sa publice pe site-urile lor o lista cu datornicii la stat, atat persoane juridice, cat si fizice. Masura e cuprinsa in Codul de Procedura Fiscala, adoptat acum 5 luni, insa a intrat in atentia publicului in aceasta saptamana, odata cu publicarea unui ordin al ANAF care reglementeaza procedura.

In Monitorul Oficial din 03.02.2015 se regaseste publicat ordinul presedintelui ANAF nr. 558/2016 pentru aprobarea procedurii de publicare a listei cu datornicii la buget.

Aceasta are doua sectiuni:

a) debitori persoane juridice;b) debitori persoane fizice.

Daca publicarea pe site-ul ANAF a listei persoanelor juridice datoare la buget nu este o noutate, aparitia acestei noi liste cu datornici persoane fizice surprinde si conduce la cele mai diverse reactii: unii se amuza, iar altii sustin ca sunt incalcate drepturile persoanei fizice si sunt deconspirate secrete fiscale.

Aceasta lista va cuprinde datele de identificare, numele si prenumele ...citeste mai departe despre "Fiscul te face de rusine pe Internet, daca nu ti-ai platit darile la stat: Ce sa faci ca sa nu apari pe lista neagra" pe Ziare.com

#lista datorii persoane fizice Internet, #lista datorii Internet, #Fisc lista datorii , #Stiri Taxe si impozite