Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fiscul vrea sa organizeze online licitatiile pentru bunuri sechestrate

Fiscul vrea sa organizeze online licitatiile pentru bunuri sechestrate
Ministerul Finantelor propune introducerea posibilitatii organelor fiscale de a organiza licitatii prin mijloace electronice pentru eficientizarea valorificarii bunurilor sechestrate, conform unui comunicat de presa al institutiei.

Ideea a venit in urma dialogului cu reprezentantii mediului de afaceri, iar Finantele propun acum modificarea Codului de Procedura Fiscala cu "masuri benefice si echitabile, pentru a reduce birocratia, a imbunatati claritatea textului de lege si a elimina interpretarile".

Printre masurile propuse se numara reglementarea expresa a faptului ca un control fiscal efectuat de structurile ANAF sau structurile autoritatilor administratiei publice locale poate consta si in actiuni de prevenire si conformare, introducerea posibilitatii suspendarii sau neinceperii executarii silite, pe o perioada limitata (45 de zile), cand debitorul notifica organul fiscal despre intentia depunerii unei scrisori de garantie/polite de asigurare de garantie.

De asemenea, documentul mai vorbeste despre:
introducerea posibilitatii de a efectua plata creantelor fiscale administrate de organul fiscal central, intr-un singur cont unic, printr-un ordin de plata pentru Trezoreria Statului, fata de doua conturi unice in prezent,extinderea Spatiului Privat Virtual, serviciul de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta, dezvoltat la nivelul MFP/ANAF si pentru alte institutii/autoritati publice,reducerea duratei inspectiei fiscale prin crearea posibilitatii organului fiscal de a selecta, pentru efectuarea inspectiei, perioadele fiscale care prezinta risc fiscalintroducerea posibilitatii organelor fiscale de a organiza licitatii prin mijloace electronice pentru eficientizarea valorificarii bunurilor sechestrate.
Alte masuri se refera la simplificarea procedurii de verificare a situatiei fiscale personale, interdictia instituirii masurilor asiguratorii la debitorii aflati in procedura insolventei si clarificarea unor termene si modalitati de comunicare prin mijloace electronice. ...citeste mai departe despre "Fiscul vrea sa organizeze online licitatiile pentru bunuri sechestrate" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 497 ori