Fiul realizatorului TV Sorin Ovidiu Balan, arestat pentru evaziune fiscala

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 15:40
2050 citiri
Fiul realizatorului TV Sorin Ovidiu Balan, arestat pentru evaziune fiscala

Fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Balan a fost arestat, miercuri, pentru evaziune fiscala, el fiind acuzat de procurorii Tribunalului Bucuresti ca ar fi prejudiciat statul cu aproximativ un milion de dolari, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

In acelasi dosar, a fost arestata si Madalina Gabriela Lovin, contabila societatii de paza ASG Security Logistic, administrata de Alexandru Ion Balan, in timp mama acestuia, Eufrosina Balan, asociat in firma, a primit interdictia de a nu parasi localitatea.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in perioada 2009 - 2012, Alexandru Ion Balan a inregistrat in contabilitatea societatii 1.716 facturi ce atestau cheltuieli fictive in numele a 24 de firme.

Conform sursei citate, Balan ar fi fost ajutat de contabila Madalina Gabriela Lovin, care ar fi intocmit 154 de facturi fictive, in valoare de aproximativ 770.000 lei, si de mama lui, Eufrosina Balan, care ar fi completat 19 facturi fictive, in valoare de 80.000 lei, prejudiciul produs statului fiind evaluat de anchetatori la aproximativ un milion de dolari.

In plus, fiul lui Sorin Ovidiu Balan este acuzat de anchetatori ca, in perioada 2009 - 2010, ar fi folosit 216 agenti de paza care au muncit la negru, fara contracte de munca.

Ancheta pe numele lui Alexandru Ion Balan, care adminstreaza firma de paza ASG Security Logistic, a fost declansata in 5 iunie 2013, cand politistii si procurorii au facut cinci perchezitii domiciliare, intr-un dosar de evaziune fiscala.

Potrivit unui comunicat remis la 5 iunie de Politia Capitalei, anchetatorii au stabilit ca "in perioada 2009-2012, administratorul firmei de paza a inregistrat in contabilitatea societatii si a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale, diminuand astfel baza impozabila si sustragandu-se de la plata obligatiilor fiscale".

Administratorul firmei de paza ar fi produs astfel un prejudiciu bugetului de stat estimat la peste trei milioane de lei (aproximativ un milion de dolari), potrivit Politiei.

Cu cine a incheiat firma contracte de paza

Pe site-ul ASG Security scrie ca Sorin Ovidiu Balan garanteaza pentru ASG, acesta conducand Departamentul de Investigatii al firmei.

Contractele recente ale firmei sunt cu Regia Autonoma Monitorul Oficial, pentru paza unui obiectiv, cu patru agenti, pe o perioada de un an, cu Spitalul Universitar de Urgenta Elias, pentru paza a doua obiective, cu 32 de agenti, pe o perioada de un an, si pentru paza in Parcul Tineretului - zona Palatul Copiilor, cu 12 agenti, tot pentru un an, potrivit site-ului ASG Security.

Firma a incheiat contracte de paza si cu "numeroase unitati de invatamant", cu Spitalul de Urgenta "Prof. Dr. Dimitrie Gerota", Aeroclubul Romaniei, SISE Electrica Muntenia Nord, ziarul Gardianul, Intact Advertising (Antena 1 TV), lanturi de magazine si hoteluri, conform site-ului citat.

#arestare fiu Ovidiu Balan, #arestare evaziune Alexandru Balan , #Stiri Taxe si impozite