Fost ministru al lui Grindeanu: Guvernul cauta disperat solutii nerealiste la problemele transferului contributiilor

Sambata, 18 Noiembrie 2017, ora 09:40
1273 citiri
Fost ministru al lui Grindeanu: Guvernul cauta disperat solutii nerealiste la problemele transferului contributiilor
Foto: Arhiva Facebook/Mihai Tudose

Modificarile aduse Legii dialogului social, intre care introducerea obligativitatii negocierilor colective pentru toti angajatorii, pentru toate contractele de munca, arata disperarea Guvernului de a gasi solutii nerealiste la problemele generate de transferul contributiilor de la angajator la angajat, spune Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) si fost ministru in acelasi domeniu in Guvernul Grindeanu.

Prin articolul VII din OUG nr. 82/2017 publicata in Monitorul Oficial joi, au fost introduse o serie de derogari de la Legea Dialogului Social, fara consultarea partenerilor sociali, spune Jianu.

In plus, OUG nu este semnata de ministrul pentru dialog social, Gabriel Petrea.

Guvernul a dat pe furis o ordonanta de urgenta: Obliga firmele sa faca negocieri colective pentru transferul contributiilor

"Aprobarea in lipsa oricarui dialog social a OUG nr. 82/2017 prin care se introduc exceptii de la Legea nr. 62/2011, stabilindu-se noi obligatii pentru IMM-uri, in privinta negocierilor colective, incalcandu-se acordul de vointa al partilor acolo unde exista contracte colective de munca, prin obligarea partilor sa renegocieze, coroborat cu faptul ca OUG nu este semnata de ministrul pentru Dialog social, Gabriel Petrea, cu competente in implementarea Legii nr. 62/2011, arata disperarea Guvernului de a gasi solutii nerealiste la problemele generate de transferul contributiilor de la angajator la angajat", spune presedintele CNIPMMR, Florin Jianu.

Reprezentantul CNIPMMR mai afirma ca actul normativ adoptat contine prevederi asupra carora nu a existat nicio consultare cu patronatele si nici cu sindicatele.

Guvernul a dat o ordonanta pe furis care afecteaza si sindicatele. Hossu (Cartel Alfa): Habar n-am avut! Nu acopera decat o parte din angajati. E atacabila

"OUG nr. 82/2017 a fost adoptata intr-un mod total netransparent deoarece nu a existat dialog cu confederatiile patronale reprezentative, avand in vedere ca au fost stabilite obligatii noi pentru toti angajatorii din mediul privat din Romania", adauga oficialul.

O alta modificare este faptul ca, spre deosebire de pana acum, firmele cu sub 21 de angajati vor fi obligate sa negocieze colectiv contactele de munca pentru aplicarea OUG 79 privind modificarea Codului fiscal.

"Rezulta ca IMM-urile sub 21 de salariati, care nu au avut niciodata negocieri colective si care nu sunt familiarizate cu procedura acestora, sun ...citeste mai departe despre "Fost ministru al lui Grindeanu: Guvernul cauta disperat solutii nerealiste la problemele transferului contributiilor" pe Ziare.com

#Guvern ordonanta furis negocieri colective, #Guvern negocieri colective transfer contributii salarii , #Stiri Taxe si impozite