Fostul sef ANAF care a acuzat PSD c-a cerut controlarea marilor firme de audit publica un mail intern drept dovada

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 14:33
1052 citiri
Fostul sef ANAF care a acuzat PSD c-a cerut controlarea marilor firme de audit publica un mail intern drept dovada
Foto: Arhiva Facebook/Gelu Diaconu

Fostul sef al Fiscului Gelu Stefan Diaconu, care la inceputul saptamnii a lansat acuzatia ca PSD a cerut ANAF controlarea marilor firme de audit, publica acum si un document pentru a-si sustine afirmatiile, dupa ce Liviu Dragnea i-a cerut public dovezi in acest sens.

Intr-o postare pe pagina persoanala de Facebook, Gelu Stefan Diaconu publica un e-mail catre fostul sef al Fiscului Bogdan Stan, cunoscut drept un apropiat al lui Liviu Dragnea, cu situatia de la The Big Four (firmele de audit PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte).

"Functionari publici din cadrul Directiei de Informatii fiscale, la solicitarea aceluiasi Bogdan Stan care le forwardeaza un e-mail ('ordinul primit de sus'), au interogat bazele de date ale ANAF extragand situatia tranzactiilor comunitare si situatiile financiare ale celor patru societati, adica PWC, KPMG, E&Y si Deloitte", scrie Diaconu pe Facebook.

Diaconu spune ca s-ar fi asteptat sa fie demarata o ancheta dupa ce i-a transmis premierului Mihai Tudose tot ce stia in legatura cu acest subiect, insa are informatii ca in schimb a inceput "o vanatoare" in cadrul ANAF pentru a afla cine i-a dat documente din interior.

"Ii anunt pe aceasta cale ca vor trebui sa sanctioneze cel putin jumatate din angajatii ANAF care sunt revoltati ce li se intampla sub guvernarea Dragnea&Co.

Pe mine ma revolta incalcarea procedurilor legale, numele 'victimelor' conteaza mult mai putin! O analiza de risc nu se face la comanda cuiva, ci prin aplicarea unor criterii de selectivitate neutre si obiective tuturor, in functie de o tematica sau in baza unei informatii asumata de o autoritate", mai scrie Diaconu.

Amintim ca luni, dupa ce Diaconu a facut primele dezvaluiri pe subiect, presedintele PSD LIviu Dragnea i-a cerut dovezi.

"Eu nu pot sa urmaresc toate prostiile de pe Facebook. Sa vina cu dovezi", a spus presdintele PSD. ...citeste mai departe despre "Fostul sef ANAF care a acuzat PSD c-a cerut controlarea marilor firme de audit publica un mail intern drept dovada" pe Ziare.com

#Gelu Diaconu document PSD control audit, #PSD control firme audit ANAF , #Stiri Taxe si impozite