Germania incaseaza venituri record din taxe

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 12:20
2212 citiri
Germania incaseaza venituri record din taxe

Veniturile din taxe ale Germaniei vor atinge probabil un nivel record in acest an, depasind 600 de miliarde de euro, in pofida crizei din zona euro, a anuntat, luni, Ministerul de Finante de la Berlin.

Piata muncii robusta si consumul privat sunt factorii cheie ai majorarii incasarilor.

In primele noua luni din acest an, Germania a strans din taxe peste 400 de miliarde de euro. Veniturile din taxe au crescut in septembrie cu 4,2%, la 50,8 miliarde de euro.

Continuarea trendului pozitiv a fost atribuita de Ministerul de Finante situatiei stabile a pietei muncii. Incasarile din taxarea veniturilor populatiei au urcat cu 7,6%, la peste 11 miliarde de euro.

De asemenea, veniturile la buget din taxe aplicate companiilor au avansat, la 16,7 miliarde de euro.

In perioada ianuarie - iunie 2012, finantele publice ale Germaniei au inregistrat un surplus de 8,3 miliarde de euro (0,6 din PIB). Comparativ, in 2011, Germania a raportat un deficit public de 1% din PIB, iar ultima data cand a incheiat anul cu surplus a fost in 2007.

Germania a inregistrat un excedent bugetar de 8,3 miliarde euro in primul semestru

In acelasi timp, in luna august, oficialii Asociatiei Camerelor de Comert si Industrie din Germania (DIHK) anuntau ca ritmul de crestere al exporturilor Germaniei se va reduce la jumatate in acest an, ca urmare a recesiunii din zona euro, principala sa piata de export.

Germania: Ritmul de crestere al exporturilor se va injumatati in 2012

#taxe Germania, #colectare taxe Germania, #venituri taxe Germania , #Stiri Taxe si impozite