Gradinitele si scolile private vor plati impozit din 2016? Masura e discriminatorie

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 16:37
1476 citiri
Gradinitele si scolile private vor plati impozit din 2016? Masura e discriminatorie
Foto: PwC Romania

In noul Cod Fiscal, care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016, gradinitele si scolile private nu mai sunt scutite de plata impozitului pe profit.

La art 15, unde sunt enumerate persoanele juridice romane care nu trebuie sa plateasca acest bir, la punctul b) sunt trecute doar "institutiile de invatamant particular superior acreditate, precum si cele autorizate".

Veniturile pentru care sunt scutite de plata impozitului pe profit sunt cele "obtinute si utilizate, in anul curent sau in anii urmatori, potrivit reglementarilor legale din domeniul educatiei nationale".

In prezent, forma actuala a Codului Fiscal scuteste de la plata impozitului pe profit toate institutiile de invatamant particulare, deci si gradinitele si scolile, nu doar facultatile.

Scolile si gradinitele, monitorizate video - cine suporta investitia

Masura discriminatorie

Alexandra Smedoiu (foto), director la divizia de consultanta fiscala din cadrul PwC Romania, sustine ca aceasta modificare a Codului ...citeste mai departe despre "Gradinitele si scolile private vor plati impozit din 2016? Masura e discriminatorie" pe Ziare.com

#impozit gradinite scoli private, #impozit institutii invatamant private , #Stiri Taxe si impozite