Guvern: Bonificatie de 10% la plata anticipata a impozitului pe venit si a contributiilor sociale

Joi, 04 Octombrie 2018, ora 20:39
1071 citiri
Guvern: Bonificatie de 10% la plata anticipata a impozitului pe venit si a contributiilor sociale
Foto: Arhiva Ziare.com

Executivul a adoptat joi o ordonanta de urgenta prin care se va acorda o bonificatie de 10% pentru persoanele fizice care isi platesc in avans impozitul pe venit si contributiile sociale.

"In ceea ce priveste acordarea bonificatiilor, termenele de plata si deciziile de impunere ce privesc impozitul pe venit si contributii sociale datorate de persoanele fizice, se va acorda o bonificatie de 10% pentru plata anticipata a unor obligatii fiscale, atat cele aferente anului 2017, cat si cele aferente anilor anteriori", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul sedintei conduse de premierul Viorica Dancila.

Potrivit acestuia, ANAF va trimite notificari catre contribuabili cu termenul de plata.

"In perioada urmatoare, ANAF va emite notificari catre contribuabili cu termen de plata 30 iunie 2019, contribuabilii care vor primi decizia de impunere in luna noiembrie a acestui an vor beneficia de bonificatia de 10% daca isi achita obligatiile pana la data de 15 decembrie 2018, iar acei contribuabili care vor primi decizie de impunere la inceputul anului 2019 vor beneficia de bonificatia de 10% daca isi achita obligatiile in avans pana la 31 martie 2019", a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Olguta Vasilescu: Patronii care nu platesc contributiile comit o infractiuneGuvernul a lasat parchetele fara bani! Nu mai sunt fonduri pentru contributiile catre ANAF sau autopsiile in caz de omor ...citeste mai departe despre "Guvern: Bonificatie de 10% la plata anticipata a impozitului pe venit si a contributiilor sociale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#declaratii impunere bonificatie , #Stiri Taxe si impozite