Guvernul a eliminat timbrul de mediu, dar pune alte taxe in loc

Duminica, 08 Ianuarie 2017, ora 18:18
1290 citiri
Guvernul a eliminat timbrul de mediu, dar pune alte taxe in loc
Foto: Arhiva Ziare.com

Daniel Constantin, vicepremier si ministru al Mediului, sustine ca vor exista masuri compensatorii pentru industria auto odata cu eliminarea timbrului de mediu.

"Este o discutie pe care o vom avea la momentul cand se va elabora bugetul. Timbrul de mediu s-a atacat tot timpul in instanta, iar statul trebuie sa plateasca esalonat foarte multi bani pentru cei care au platit acest timbru de mediu.

(...) Problema nu este neaparat cum sa alimentam (Administratia Fondului pentru Mediu - n.red.), pentru ca, daca va uitati, 70% din fondurile pe care le-au avut nu s-au cheltuit. Deci nu e problema colectarii, ci problema cheltuirii si dezvoltarea de programe in aceasta zona si pentru a face un mediu mai prietenos", a explicat Daniel Costantin, la Digi24.

Intrebat daca vor exista masuri compensatorii pentru industria auto ce reclama ca, odata cu eliminarea timbrului de mediu, industria autohtona de autovehicule va scadea cu 30% si se vor pierde 15.000 de locuri de munca, vicepremierul a ...citeste mai departe despre "Guvernul a eliminat timbrul de mediu, dar pune alte taxe in loc" pe Ziare.com

#timbru mediu inlocuit taxe, #timbru mediu masuri compensatorii , #Stiri Taxe si impozite