Guvernul da inapoi? Romanii "fantome" fara venituri ar putea scapa de plata CASS

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 14:36
1815 citiri
Guvernul da inapoi? Romanii "fantome" fara venituri ar putea scapa de plata CASS
Foto: Realitatea Tv

Guvernul ar putea sa modifice Codul Fiscal pentru ca romanii fara venituri sa nu mai fie obligati sa achite contributii la sanatate.

Astfel, vor putea face acest lucru doar daca doresc.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, care a mentionat ca in prezent se face o analiza pe aceasta tema.

"Vrem sa eliminam caracterul de obligativitate cat mai repede. (...) Raman la aceasta idee: cei fara venituri pot sa intre in sistem platind contributia aferenta ultimelor sase luni. E bine ca plata CASS sa se faca voluntar, nu obligatoriu, pentru ca e un element de coeziune, de responsabilitate fiscala si sociala. Deci, vrem sa eliminam caracterul imperativ, pentru ca exista situatii care nu se justifica", a explicat Dan Suciu, intr-o conferinta de presa organizata dupa sedinta de guvern.

"Guvernul intentioneaza mai multe modificari la Codul Fiscal. Este un semn de intrebare daca obligarea la plata a contributiei a oamenilor fara venit respecta ...citeste mai departe despre "Guvernul da inapoi? Romanii "fantome" fara venituri ar putea scapa de plata CASS" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contributii sanatate persoane fara venituri , #Stiri Taxe si impozite