Impozitarea drepturilor de autor si activitatilor independente se modifica din 2016

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 18:38
1716 citiri
Impozitarea drepturilor de autor si activitatilor independente se modifica din 2016
Foto: kaboompics.com

Odata cu intrarea in vigoare a prevederilor modificate de Legea 227/2015, se aplica noile reglementari de la 1 ianuarie 2016, ca urmare a aspectelor modificate de O.U.G. nr. 50/2015 in ceea ce priveste impozitarea veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala.

Astfel, venitul net din drepturile de proprietate intelectuala, inclusiv din crearea unor lucrari de arta monumentala, se stabileste prin scaderea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.

Retinem ca acei contribuabili care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala au dreptul sa opteze pentru determinarea venitului net in sistem real, potrivit art. 68 din Legea nr. 227/2015.

Atentie! Pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, platitorii veniturilor, persoane juridice sau alte entitati care au obligatia de a conduce evidenta contabila, au si obligatiile de a calcula, de a retine si de a plati impozitul corespunzator sumelor platite ...citeste mai departe despre "Impozitarea drepturilor de autor si activitatilor independente se modifica din 2016" pe Ziare.com

#drepturi de autor, #activitati independente, #noul cod fiscal 2016, #PFA, #impozite PFA , #Stiri Taxe si impozite