Impozite si taxe de aproape 100 de milioane de lei, platite cu cardul

Luni, 04 Februarie 2013, ora 17:06
1749 citiri
Impozite si taxe de aproape 100 de milioane de lei, platite cu cardul

Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul in Romania s-a majorat cu 34% in 2012 fata de anul precedent, la peste 98 milioane de lei, sustinuta de platile efectuate la POS, si acestea in crestere cu 37%, releva datele raportate de bancile din Romania membre ale Visa Europe.

Primele zece orase in functie de volumul taxelor si impozitelor platite cu cardul, care genereaza 80% din incasarile totale, sunt Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Galati, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara si Targu Mures, potrivit unui comunicat Visa.

Reteaua de primarii unde se pot plati online taxele si impozitele locale s-a extins semnificativ, intrucat internetul permite contribuabililor sa-si achite obligatiile oricand, de oriunde si, astfel, sa evite cozile de la ghisee.

In prezent, taxele si impozitele pot fi platite direct cu cardul Visa fie la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale, fie online, in 188 de primarii, in crestere cu 30% fata de 2011. La plata cu cardul a taxelor si impozitelor la ghiseu sau online nu se percepe niciun comision.

In acelasi timp, romanii au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-si achita obligatiile fiscale si au realizat peste 285.000 de plati electronice, in crestere cu 32% comparativ cu 2011.

#taxe impozite platite online, #taxe online, #impozite online , #Stiri Taxe si impozite