Impozitul pe cifra de afaceri sa fie optional. Revolutia fiscala, modificata in Senat

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 17:19
1146 citiri
Impozitul pe cifra de afaceri sa fie optional. Revolutia fiscala, modificata in Senat
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorii din Comisia de Buget au schimbat Ordonanta privind modificarile Codului Fiscal.

Printre modificari se numara si aceea ca firmele cu cifra de afaceri de pana la un milion de lei vor putea alege daca sa plateasca o taxa pe profit sau pe cifra de afaceri.

Mai exact, IMM-urile care au cel putin doi angajati, cel putin 45.000 de lei capital social si un milion de lei cifra de afaceri pot opta fie pentru a plati 1% din cifra de afaceri, fie pentru a ramane cu 16% impozit pe profit, asa cum este acum.

Modificarile vin in urma plangerilor oamenilor de afaceri, numultumiti de modificarile aduse de Guvern Codului Fiscal.

Totusi, trebuie precizat ca mai este destul din parcursul legislativ al ordonantei si modificarile din comisii trebuie asumate si de plen. In acest caz for decizional este Camera Deputatilor, iar gasirea unei solutii in privinta salariilor IT-istilor sta in mana deputatilor sau a Guvernului.

Inca o bomba din "revolutia fiscala": Cine castiga bani din dobanzi sau dividende trebuie sa dea 10% la SanatateA doua cea mai mare companie din Romania avertizeaza ca revolutia fiscala va afecta angajatii ...citeste mai departe despre "Impozitul pe cifra de afaceri sa fie optional. Revolutia fiscala, modificata in Senat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozit cifra afaceri optional, #impozit cifra afaceri senatori, #modificari Cod Fiscal senatori , #Stiri Taxe si impozite