Impozitul pe gaina al dlui Vosganian - pro si contra

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 14:30
1081 citiri
Impozitul pe gaina al dlui Vosganian - pro si contra

Intrucat, de cateva zile, ministrul Educatiei n-a mai evoluat in presa cu vorbele sale cam subevoluate si nici ministrul Agriculturii nu ne-a mai delectat cu ideile sale zoopolitice, deputatul Varujan Vosganian s-a gandit sa umple golul lasat cu considerentele sale, mai fine si mai rafinate, privind impactul oului in bugetul tarii.

Momentul este bine prins, bugetul e lefter, premierul ahtiat sa inhate noi impozite si, n-ar fi fost exclus ca ideea sa prinda si sa descoperim o noua taxa, dupa ce altele luate in discutie au dat in bara.

Numai ca insusi domnul Vosganian s-a speriat cand a vazut succesul postarii sale pe internet, preluata de presa si comentata in toate felurile. A venit numaidecat cu precizari, admirand Franta si Danemarca, unde aroape nu exista autoconsum in gospodarie, ca la noi. Acolo totul se cumpara de-a gata.

Acolo oul, in drumul lui din cuibar spre tigaie, trece obligatoiu pe la market. Acesti europeni "nu amesteca in ceaun rosiile pentru bulion ori prunele pentru magiun", spune dl Vosganian. Prefera desigur sa le cumpere gata preparate, cu etichete pe borcan si cu termen pe capac. O fi corect? N-o fi?

Daca dl Vosganian se pronunta ca fost ministru al Economiei, pare corect. Economia are nevoie de fabrici, tara de forta de munca, iar noi de alimente gata preparate, nu de curatat cartofi sau de maruntit ceapa.

Dar daca o spune la modul general, in actualele sale calitati de deputat, scriitor si ganditor, mi-e teama ca problema se pune altfel.

M-as intreba strict retoric, ce-l atrage in Romania pe mostenitorul coroanei britanice, printul Charles? Pentru ce si-a amenajat in Transilvania o adevarata gospodarie taraneasca un loc unde isi petrece vacante placute, practicand bucuros autoconsumul, blamat de dl Vosganian?

Nu cumva de dragul peisajului inca netulburat cu smog si bucuros ca, macar doua-trei saptamani pe an, nu inghite E-urile pe care sunt nevoiti sa si le administreze zilnic europenii din Occident?

N-as inlatura nici ideea ca raul cel mare nu este soarta omului lovit de E-uri, ci soarta gainilor, pe care fermierii le supun la cazne gele, ca sa scoata din ele eficienta. Imi permit sa citez dintr-o publicatie de profil, cu privire la viata lor:

"Aproape 90% din productia de oua provine de la gaini crescute in custi mici de metal, numite baterii. In aceste incinte, traiesc de regula 5-6 pasari, fiecareia revenindu-i un spatiu personal de dimensiunea unei coli A4.

Nu isi pot intinde aripile sau picioarele ...citeste mai departe despre "Impozitul pe gaina al dlui Vosganian - pro si contra" pe Ziare.com

#Varujan Vosganian deputat, #Varujan Vosganian ou impozit , #Stiri Taxe si impozite