Inca nu suntem in stare sa colectam taxele: Codasi la TVA - Avertismentul CE

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 20:01
1439 citiri
Inca nu suntem in stare sa colectam taxele: Codasi la TVA - Avertismentul CE
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a constatat ca Romania a inregistrat progrese in ultimii ani in ceea ce priveste mixul de taxe si reforma ANAF, dar are inca probleme cu colectarea taxelor, in special la TVA, deficitul de colectare in acest caz fiind printre cele mai mari din Uniunea Europeana.

"Evaluarea Comisiei este ca s-au inregistrat progrese in ultimii ani in ceea ce priveste mixul de taxe si reforma in curs a ANAF, dar colectarea veniturilor ramane scazuta in continuare, iar deficitul de colectare a TVA este printre cele mai mari din UE", a declarat, joi, Carmen Marcus, analist de politici economice in cadrul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Ea a subliniat si importanta coordonarii politicilor nationale la nivel european, avand in vedere ca efectele masurilor adoptate pe plan intern nu se opresc la granita tarii respective.

Romania, codasa in UE la incasarea TVA

"In cadrul semestrului european, in fiecare an, Comisia emite recomandari specifice de tara si pentru... citeste mai departe despre "Inca nu suntem in stare sa colectam taxele: Codasi la TVA - Avertismentul CE" pe Ziare.com

#colectare taxe Romania, #colectare TVA Romania , #Stiri Taxe si impozite