Inca o amanare in Parlament pentru OUG care schimba Codul Fiscal. Teodorovici vede ca unica solutie alta ordonanta

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 16:30
964 citiri

Presedintele Comisiei de Buget-Finante a Senatului, social-democratul Eugen Teodorovici, a anuntat, miercuri, inca o amanare a raportului pe controversata ordonanta modificare a Codului Fiscal.

Asta in conditiile in care oricum normele de aplicare ale OUG sunt inca in lucru la Ministerul de Finante si firmele sunt blocate pentru ca nu isi pot face bugetul pe 2018.

"Astazi nu vom emite un raport, pentru sunt foarte multe amendamente si e normal ca si Ministerul Finantelor sa se poata exprima asupra acestora", a spus Teodorovici.

"Speranta ar fi doar la bunul-simt al Guvernului sa inteleaga ca acest OUG 79 poate fi modificata, logic, printr-o alta OUG, ar fi si calea mai rapida. Guvernul sa inteleaga si sa-si asume anumite modificari, sa o faca imediat, poate chiar saptamana viitoare printr-o ordonanta de urgenta si sa nu se astepte ca Parlamentul sa legifereze.

Inca nu avem un raport final la Comisia de Buget-Finante, asta inseamna ca cel putin doua saptamani de zile mai sta la nivelul Senatului, dupa care ajunge la Camera, din nou comisii, raportul Comisiei de Buget-Finante, dupa aceea votul in Camera, dupa aceea promulgarea la presedinte. E o cale mai lunga.

Cel mai bine ar fi, repet, de bun-simt, din respect fata de cetateni, ca Ministerul de Finante sa propuna in Guvern toate aceste amendamente aduse sau o parte din ele macar si sa le propuna prin ordonanta de urgenta", a spus Teodorovici, miercuri, dupa sedinta Comisiei.

Impozit optional pe cifra de afaceri

Intrebat daca printre modificarile care ar putea fi incluse intr-o noua OUG se numara impozitul pe cifra de afaceri care sa fie optional, Teodorovici a raspuns ca ar putea fi o varianta.

"Ar putea fi optionala aceasta varianta. Trebuie sa lasi optional, pentru ca asta este spiritul de piata - lasa-l pe agentul economic sa-si aleaga forma care pentru el e cea mai benefica (...)

Sincer, nu am o speranta ca Ministerul Finantelor, astazi, poate gandi un asemenea mecanism care sa fie mult mai atractiv decat cel al celor din jurul nostru ca si tari. Atata timp cat un roman merge in Bulgaria, face acolo o inregistrare din motive economice, inseamna ca eu, in Romania, am o deficienta si ar trebui sa stau la masa sa o indrept imediat", a sustinut senatorul PSD.

Intrebat ce se va intampla de la 1 ianuarie 2018, in urma modificarilor aduse Codului Fiscal, Teodorovici a precizat ca, indiferent de masuri, cineva trebuie sa si le asume.

"Eu sunt convins ca cineva va trebui sa-si a ...citeste mai departe despre "Inca o amanare in Parlament pentru OUG care schimba Codul Fiscal. Teodorovici vede ca unica solutie alta ordonanta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#raport OUG modificare Cod Fiscal amanat, #comisie Senat OUG modificare Cod Fiscal, #Teodorovici modificari fiscale , #Stiri Taxe si impozite